a
Image Alt

Biografie

  /  Biografie

Great Gatsby: eat your heart out! Een nieuw geluid doet ons verrassen, een talent die zijn stempel op de DJ-scene drukt, als een waar stijlicoon. The only way is up!

SUIT UP

 

Geboren in driedelig pak zag Bastian Schoenmakers in 1992 het daglicht in Rotterdam. Dit daglicht zou hij al snel verruilen voor de schittering van de discobal want toen hij als zesjarige jongen in de Bijenkorf tegen een DJ-booth stuitte wist hij al snel: dit is wat ik wil. Binnen no time was die eerste gig op de basisschool met vriendjes en slechts twee stereotorens een feit.

 

Op zijn elfde verhuisde hij naar Huijbergen (Noord-Brabant). Er werd had gespaard voor die eerste mixer en hij pushte zichzelf als echte goalgetter om zijn droom na te jagen. De kunst van het vinyl draaien had hij al snel onder de knie en ook het digitale deejaying en producen heeft hij in de vingers.

 

In alles streeft hij naar finesse en zo ontwikkelde hij een duidelijke, eigen stijl die je overal in terug ziet: een sophisticated voorkomen én geluid. Oversized pakken werden verruild voor maatwerk stukken en ook het draaien werd steeds verfijnder, terwijl zijn ogen gefixeerd bleven op alles wat nog moest worden bereikt. Deejaying en mode: waarom kiezen als je op beide vlakken een blikvanger kunt worden?

 

GET UP

 

Oefening baart kunst en al snel bleef zijn talent niet onopgemerkt. Op jonge leeftijd won hij al meerdere prijzen en bookers hadden geen andere keuze dan zich over te geven aan het doorzettingsvermogen van Bastian. Headliners maakten plaats zodra het goed geklede multitalent achter de draaitafel verscheen. Je zag hem voorbij komen op o.a. Mysteryland, Bloomingdale Beach, Harlem Jazz, in de Jimmy Woo, de Marktkantine, Bird en Jazzcafé Dizzy .

TURN UP

 

Gaandeweg ontwikkelde hij steeds meer zijn eigen sound. Geniet van funky beats die hij moeiteloos versmelt met rauwe hiphop en een vleugje soul. Golden oldies krijgen een frisse touch-up en worden verrassend gemixt met andere muziekstijlen. De manier waarop dit feilloos in elkaar overloopt en hij één grote beleving creëert laat zien hoe ontzettend goed Bastian de techniek van het draaien in zijn vingers heeft, op vinyl én digitaal.

 

Internationale podia verschenen al snel op zijn radar en er is geen kans die hij onbenut laat. Met een flinke platencollectie in eigen bezit, gesterkt door een echte winnaarsmentaliteit en absoluut gezegend met pure vastberadenheid om elke mainstage tot één grote climax te transformeren is hij er klaar voor om van ieder moment zíjn moment te maken.

 

Terwijl hij zijn Italian suit nog even gladstrijkt is er geen ruimte meer voor enige twijfel. DJ Sebastian Floris zet overal waar hij komt een net zo’n strakke performance neer als zijn pak. Stilstaan is geen optie. Niet in zijn ambities en niet op de dansvloer.